Ajuntament de Reus

GTranslate

br

10 de Novembre 2017

L'exposició "Aquí hi ha tela!", al Palau Bofarull de la Diputació a Reus, repassa l'evolució de la societat als segles XIX i XX a través del vestit

Senzill o luxós, llarg o curt, d'hivern o d'estiu... En cada època i societat, el vestit s'ha adaptat a les modes i costums, tot esdevenint una forma d’expressió cultural. Així es pot comprovar en l'exposició 'Aquí hi ha tela!', produïda per la Diputació en col·laboració amb el Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR), en el marc de la Capitalitat Cultural Catalana Reus 2017. La mostra repassa l'evolució de la indumentària al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre des del final del segle XIX fins a la dècada de 1970, a través de nombroses fotografies impreses en tela, algunes inèdites i força singulars, i dels textos que l'acompanyen.

L'exposició s'ha obert al públic aquest divendres al vespre al Palau Bofarull de la Diputació a Reus, en un acte amb la participació del diputat de la Diputació de Tarragona Mateu Montserrat i de la regidora de Cultura i Projecció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles. Davant del nombrós públic assistent, han destacat la importància de la mostra per documentar aspectes i vestits de la vida diària, el joc, el treball, l'escola, la festa o els moviments socials. Així mateix, s'han referit a la singularitat i qualitat de les obres conservades al CIMIR, base de la mostra. Aquesta també inclou alguns elements que permeten interactuar amb l'espectador, que pot veure les diferents fotografies en mida gran i penjades en uns suports que simulen penja-robes.

Fins al 25 de novembre al Palau Bofarull
'Aquí hi ha tela!' es pot visitar de franc al Palau Bofarull (C. de Llovera, 15, Reus) fins al 25 de novembre de 2017, de dimarts a dissabte, d'11.00 h a 13.00 h i de 17.00 h a 20.00 h. La mostra s'ha inclòs en les activitats de la Capitalitat Cultural Catalana Reus 2017, i forma part del programa 'Exposicions itinerants' del Servei de Cultura de la Diputació de Tarragona. Així, un cop deixi el Palau Bofarull, estarà a disposició dels ajuntaments del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre que vulguin instal·lar-la temporalment al seu municipi.

Organitza:

Amb el suport:

Generalitat de Catalunya Departament de Cultura
Diputació de Tarragona

Mecenes de la Capital:

Patrocinadors:

Amics de la capital:

Mitjans patrocinadors:

Mitjans col·laboradors: