Ajuntament de Reus

GTranslate

br

17 de Gener 2018

L'exposició d'art tecnològic de BEEP Ticnova incorpora una peça del britànic Anthony McCall

L'exposició “Aproximacions creatives a la col·lecció BEEP d'art electrònic” que està oberta fins al mes de març al Museu de Reus, espai raval Santa Anna, incorpora a partir d'aquest dissabte dia 20 de gener una nova peça, obra de l'artista britànic, afincat a Nova York, Anthony McCall. Per les dimensions i característiques d'aquesta vídeoinstal·lació, que es titula "Face to Face II (2013)", la peça es podrà veure a la Sala Quatre del Museu (plaça de la Llibertat, 13).

Per tal d'inaugurar aquesta adquisició s'ha previst, a partir de les 12:00 h al Museu del raval de Santa Anna (on hi ha el gruix de l'exposició de la col·lecció Beep d'Art Tecnològic), una visita professional a tota l'exposició adreçada a artistes, galeristes, comissaris, gestors i directius de museus i institucions, premsa especialitzada i col·leccionistes a tota la mostra, inaugurada el mes de novembre passat, i que esdevé un dels projectes singulars que han tingut lloc a la ciutat amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. Tot seguit, la comitiva visitarà la nova instal·lació d'Anthony McCall a la Sala Quatre del Museu de la plaça de la Llibertat.

L'autor que s'incorpora a l'exposició és conegut per les seves instal·lacions de llum sòlida, una sèrie que va començar el 1973 anomenada “Line Discribing a Cone”, en el que una forma volumètrica composada per la llum projectada evoluciona lentament a l'espai tridimensional. La seva obra és reconeguda internacionalment en exposicions al MOMA i al Whitney Museum (Nova York), centre Pompidou (París), a la Tate Britain o a la Serpentine Gallery (Londres).

Així doncs, a l'exposició de Reus es pot veure a partir d'aquest dissabte la peça titulada “Face to Face II (2013)”, una vídeo instal·lació formada per dues projeccions de llum en ambdues pantalles, que requereix la presència del públic per prendre vida. Per mitjà de llum, sombra i fum, l'artista genera un espai efímer, en el qual el visitant té la sensació de travessar parets de llum sòlida, que es transformen amb el contacte del seu cos creant sempre noves geometries i imprevisibles alteracions de l'espai arquitectònic.

Organitza:

Amb el suport:

Generalitat de Catalunya Departament de Cultura
Diputació de Tarragona

Mecenes de la Capital:

Patrocinadors:

Amics de la capital:

Mitjans patrocinadors:

Mitjans col·laboradors: