Festa Major
br
Del 15 de Juny al 18 de Juny

Corpus

Descripció

Festa de primavera d'origen medieval. El toc general de festa, la sortida dels gegants, la coca amb cireres, l'ofici religiós, la professó, les catifes i les ballades els elements festius de la ciutat configuren aquesta festa que, per la seva proximitat en el calendari, té regust d'avantsala de la festa major.

La ciutat de Reus viu diferents actes festius amb motiu de la festivitat de Corpus des d'aquest dijous, 15 de juny, i fins al diumenge, dia 18. Dijous, dia de Corpus, es repartiran unes 2.500 coques amb cireres entre els 2.500 nens i nenes de les escoles de Reus que es preveu que vagin a la plaça del Mercadal per veure ballar la Mulassa i els Gegants. A la tarda, la festa tornarà a tenir com a escenari principal la plaça del Mercadal, amb una celebració oberta a tota la ciutadania i en què es repartiran 4.000 coques gentilesa de Forn Sistaré de Reus. El cartell i el programa de mà d'enguany està protagonitzat pel Bou de Foc.

D'altra banda, la cercavila i posterior actuació dels Bous de Foc, es realitza dissabte al vespre. La resta d'actes del programa de Corpus inclouen cercaviles i ballades previstes tant dissabte com diumenge, que finalitzaran a la plaça del Mercadal al voltant de les 20:45 h un cop s'acabi la processó de Corpus. La programació de Corpus (del 15 al 18 de maig), és la següent:

Dijous 15 - La coca amb cireres

 • A les 9.00 i a les 16.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Al mateix temps, des de l’AJUNTAMENT, sortida en cercavila de la Mulassa i dels Gegants per recórrer els carrers de la ciutat.
 •  De 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.
 • 10.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa i dels Gegants per a tots els infants de les escoles, mentre mengen la típica coca amb cireres.
 • 19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, arribada de la Mulassa i dels Gegants, que ens oferiran les seves ballades al so de la música de gralla. Durant l’acte, degustació de coca amb cireres per a tothom, amb la col·laboració del Col·lectiu del Masclet i del Forn Sistaré.

Divendres 16

 • De 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.

 Dissabte 17 – Els gegants i els bous de foc

 •  De 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.
 • 10.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa petita, els Gegants petits i l'Àliga petita per a tots els infants.
 • 12.00 h, des del CAMPANAR DE LA PRIORAL, Toc de Festa, que anuncia la vigília de la festivitat de Corpus.
 • 18:30 h, pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Canó de Festes. Pólvora, música i sàtira per convidar
 • 20.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa i dels Gegants amb l’acompanyament musical de gralla i metall.
 • 21.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, actuació dels Bous de Foc, un acte de bèsties festives amb pirotècnia que permeten, en les seves evolucions a la plaça, el joc, ruixant d’espurnes el públic que les envolta. Per finalitzar l’acte encesa conjunta amb la col·laboració del públic amb bengales infantils, que es repartiran abans de l’encesa.
 • 21.00 h, des del CAMPANARET, cercavila dels Bous de Foc, amb la participació dels Bous i la Vedella de Foc, que passarà pel carrer Llovera, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal.

Diumenge 18 - La professó de Corpus

 • 10.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que anuncia la sortida dels Gegants des de l’Ajuntament per recórrer els carrers de la ciutat.
 • De 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.
 • 12.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, celebració de la missa.
 • 18.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, ofici religiós, celebració de la missa.
 • 18.45 h, des de l’AJUNTAMENT, anada dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga a la professó de Corpus.
 • 19.30 h, a la PORTA DE LA PRIORAL, ball solemne curt de l’Àliga. Tot seguit, PROFESSÓ DE CORPUS. Toc General de Festa. Professó encapçalada pels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga. Precediran el seguici religiós amb la creu processional els representants de les confraries amb els penons i estendards, els nens i nenes que fan la primera comunió, l’escolania i la capella de cantors, el Santíssim sota tàlem, els vicaris i rectors de les parròquies i el prior. Tancaran la professó els fidels, cantant himnes eucarístics. En diferents indrets del recorregut es podran veure catifes de flors. Recorregut: plaça de Sant Pere, carrer del Fossar Vell, raval de Sant Pere, carrer de Sant Pere Apòstol, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major i plaça de Sant Pere.
 • 20.45 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, fi de la festivitat de Corpus amb les darreres ballades dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga.

Lloc

Plaça del Mercadal


Horaris i programa

DESCARREGA'T EL PROGRAMA D'ACTES

Organitza:

Amb el suport:

Generalitat de Catalunya Departament de Cultura
Diputació de Tarragona

Mecenes de la Capital:

Patrocinadors:

Amics de la capital:

Mitjans patrocinadors:

Mitjans col·laboradors: