Ajuntament de Reus
br

26 de Gener 2017

Espectacle inaugural de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017

La ciutat de Reus viu aquest dissabte 28 de gener a les 19:00 h a la plaça del Mercadal l'espectacle inaugural de l'esdeveniment Capital de la Cultura Catalana 2017, que durant tot aquest any porta a la ciutat una programació carregada d'actes culturals. Prèviament, a les 18:00 h, és previst l'acte oficial d'obertura de la capitalitat cultural al Teatre Fortuny on l'alcalde, la regidora de Cultura, el president de l'entitat Capital de la Cultura Catalana i el conseller de Cultura de la Generalitat donaran el tret de sortida d'aquest esdeveniment.

Un cop finalitzi l'acte oficial al Teatre Fortuny, dirigit pel dramaturg Francesc Cerro-Ferran, es realitzarà un desplaçament en comitiva acompanyat amb els Gegants de Reus, representants d'entitats i representants institucionals per la plaça de Prim i el carrer de Monterols fins a la plaça del Mercadal. Al mateix temps, els Campaners de Reus faran sonar les campanes de la Prioral de Reus.

El muntatge al Mercadal s'iniciarà a les 19:00 h i és dirigit per l'artista i gestor cultural Leandro Mendoza, de la companyia Cíclicus, que proposa un esdeveniment escènic de continguts circenses, que evocarà la capitalitat de Reus en l'àmbit del circ i les arts gestuals. Tal i com va explicar Mendoza en la presentació de l'espectacle, hi haurà referències importants a la cultura popular local per reivindicar la riquesa del patrimoni festiu i tradicional de la ciutat i de les entitats que el protagonitzen. En aquest sentit, a l'espectacle hi tindran part activa grups festius com els Nanos de Reus, els Xiquets de Reus, el Ball de Diables, l'Orfeó Reusenc, els Bastoners de la Germandat de Santa Llúcia, el Basilisc, l'Àliga de Reus i el Lleó de Reus.

Organitza:

Amb el suport:

Generalitat de Catalunya Departament de Cultura
Diputació de Tarragona

Mecenes de la Capital:

Patrocinadors:

Amics de la capital:

Mitjans patrocinadors:

Mitjans col·laboradors:


C/Sant Joan, 27 - Reus

977 010 200

[email protected]