Tradició i festes populars
br
Del 09 d' Abril al 16 d' Abril

Setmana Santa a Reus

Descripció

Del 9 al 16 d'abril, se celebren els actes de la Setmana Santa reusenca. Entre els actes més destacats d’enguany cal fer menció de la celebració dels 75 anys de la fundació de la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume, coneguda també com “El Sant Sopar”, celebració que es veurà plasmada amb una exposició al Palau Bofarull, sota el títol: “Els inicis del Sant Sopar, 75 anys després”, on es mostrarà un seguit de documentació i elements dels inicis de l’entitat. L’exposició s’inaugurarà el dia 17 de març a les 19:30h.

Abans de la processó d’anada a Sant Pere, divendres Sant a les 11:30, després de les diferents mostres i formacions que els Armats de la Sang duen a terme a la plaça de la Sang, es donarà lectura a la Sentència de Pilat, document inèdit que es troba a la ciutat i que data del s.XVI i que, un cop acabada la mateixa, es donarà inici a la processó amb la sortida des de l’interior del Temple de la Puríssima Sang dels elements que acompanyen al Sant Crist de la Sant fins a la Prioral de Sant Pere per a la Funció de l’Agonía.

Cal destacar també, l’edició d’una nova edició de vinyetes en les que es recolliran imatges dels diversos misteris i figures que conformen el ric patrimoni artístic en relació a la Setmana Santa del que la ciutat disposa y es durà a terme la seva presentació oficial durant la Quaresma. Enguany la imatge que il·lustrarà la postal de Setmana Santa que l’Ajuntament de Reus edita per aquest motiu serà el pas “Jesús troba a la seva Mare” de la Confraria de Jesús de l’Amargura. Pel que fa al quadríptic on es recullen els principals actes de Quaresma i Setmana Santa s’afegirà un codi QR que servirà d’enllaç a la pàgina de Reus Promoció on es podrà consultar la programació sencera de Setmana Santa en català, castellà i anglès.

A banda, es continuaran duen a terme les xerrades que diverses entitats membres de l’Agrupació organitzen per Quaresma, el Cinefòrum organitzat per la Confraria de Sant Tomàs d’Aquino, “Els Estudiants”, així com les diverses processons i viacrucis que any rere any surten pels carrers de la ciutat durant els dies sants.

Amb aquestes novetats i el gruix d’actes que tradicionalment es duen a terme durant la Quaresma i la Setmana Santa de Reus, l’Agrupació posa en relleu l’increment i continuïtat d’actes emmarcats dintre d’aquests dies com a valor de ciutat i patrimoni de tots, sumant esforços en el marc de Reus com a Capital de la Cultura Catalana.

Visites especials al patrimoni
Reus Promoció intensifica la seva activitat promocional per Setmana Santa oferint als visitants i a la ciutadania una sèrie de serveis especialment pensats per aquests dies. L’Agència dóna suport a la Setmana Santa de Reus pel seu caràcter d’acte tradicional i molt arrelat a la ciutat, sense oblidar que es tracta d’una època molt bona per a la promoció de Reus, ja que hi ha una gran afluència de visitants que passen les seves vacances a la Costa Daurada i aprofiten aquests dies per visitar la ciutat. L’agència col·labora amb l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa per fer difusió dels actes que es programen a la ciutat. El material turístic i el programa es distribueixen als hotels i oficines de turisme de la Costa Daurada.

Per aquests motius, l’Agència de Promoció de Ciutat programa els serveis següents:

Visites especials al Pavelló de Distingits de l’Institut Pere Mata
De l’11 al 16 d’abril s’incrementa el número de visites. La visita és lliure amb una audioguia inclosa. A banda dels dissabtes, com és habitual, també es podrà visitar el dimarts 11 d’abril, el dimecres 12 d’abril, dijous 13 d’abril i 15 d’abril en horari de 12:00 a 14:00h i 16:00 a 18:00h. El divendres 14 d’abril i el diumenge 16 d’abril es podrà visitar de 12:00 a 14:00h.

Horaris del Gaudí Centre
Durant la Setmana Santa, el Gaudí Centre estarà obert en el seu horari habitual, de dilluns a dissabte de 10:00 a 14:00h i de 16:00 a 19:00h, i diumenges i festius d’11:00 a 14:00h. Cal recordar que el Divendres Sant, i el Diumenge i Dilluns de Pasqua, el Gaudí Centre només estarà obert al matí.

Visites especials a la Casa Navàs
A banda de les visites habituals dels dissabtes, la casa Navàs també es podrà visitar el el dimarts dia 11 d’abril, el dimecres 12 d’abril, dijous 13 d’abril i dissabte 15 d’abril a les 10:30h, 11:30h i 12:30h. És imprescindible realitzar reserva prèvia a l’Oficina de Turisme del Gaudí Centre.

Horaris i programa

DESCARREGA'T EL PROGRAMA D'ACTES

Organitza:

Amb el suport:

Generalitat de Catalunya Departament de Cultura
Diputació de Tarragona

Mecenes de la Capital:

Patrocinadors:

Amics de la capital:

Mitjans patrocinadors:

Mitjans col·laboradors: