Ajuntament de Reus
br

04 de Abril 2017

La 41a edició de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans es celebrarà del 6 al 10 de desembre i tindrà a la ciutat de Reus com a epicentre

 L’Aplec s’organitzarà conjuntament per les cinc entitats excursionistes de la capital del Baix Camp: Associació Excursionista Catalunya de Reus, Club Excursionista Reddis, Secció Excursionista del Centre de Lectura de Reus, Secció Excursionista del Club Natació Reus Ploms i Secció Excursionista del Reus Deportiu, per delegació de la FEEC.

Si bé la seva celebració té total autonomia organitzativa, té el suport i forma part de la programació de la iniciativa “Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017”, com a projecte cultural integrant i integrador.

La presentació de l’Aplec s’ha celebrat al Centre de Lectura de Reus el 30 de març.

Andreu Ferré ha presentat novadoses troballes que documenten que l’any 1927 es va celebrar el 1r Aplec Excursionista de les Comarques tarragonines, que es celebrà fins el 1936, amb la participació, cada cop més nombrosa d’excursionistes de fora de les nostres comarques.

Després del llarg parèntesi motivat per la Gerra Civil, el 1977 es va reprendre la celebració de l’Aplec, passant a denominar-se 1r Aplec Excursionista dels Països Catalans i 11è de les Comarques tarragonines.

Amb aquesta aportació, val a dir que, caldrà reescriure la història dels Aplecs Excursionistes per a deixar constància que aquesta tradició arrenca en uns moments encara més pretèrits de la nostra història recent.

A continuació, en Cesc Escoda ha presentat l’estructura organitzativa de l’Aplec, formada per vuit grans àrees, integrada, de forma transversal, per membres de totes les Entitats organitzadores..

En Jordi Francisco, per la seva part, ha presentat les sortides excursionistes que durant l’Aplec es faran i que abastaran les Muntanyes de Prades, Serra de Montsant i Serra de Llaberia, visitant alguns dels llocs més emblemàtics de cadascuna d’aquestes contrades. També s’organitzaran dues excursions més senzilles pels voltants de Reus, i pels més agosarats tres sortides a algunes de les vies ferrades més conegudes de la zona.

A més de les excursions, es celebraran sortides culturals guiades per Reus a llocs com el Centre de Lectura, el Palau Bofarull, Teatre Fortuny, El Círcol o el Pere Mata. Una de les sortides que es preveu que tingui més èxit serà, probablement, la Ruta del Vermut.

En Joan Torrell ha procedit, a continuació a la lectura del veredicte del jurat del concurs organitzat per a escollir el cartell i logotip de l’Aplec, que passaran a ser emblemes i imatges representatives d’aquest Aplec. Aquest consideració i mèrit va recaure en l’obra presentada per David Llambrich qui va fer una breu explicació del seu contingut i motivació.

Es va presentar als assistents el projecte del blog de l’Aplec que pretén ser una plataforma per a donar i rebre informació del contingut d’aquest esdeveniment (història, excursions, actes cultuals, notícies, etc.), i per a què serveixi de testimoni i consulta per al futur.

Finalment, va tancar l’acte el president de la FEEC, Jordi Merino, que va destacar “l’esforç de tots els voluntaris que col·laboren per tirar endavant l’Aplec i que farà que sigui un èxit absolut. L’Aplec és la festa major de l’excursionisme i contribuirà a fer un país més lliure”.

Organitza:

Amb el suport:

Generalitat de Catalunya Departament de Cultura
Diputació de Tarragona

Mecenes de la Capital:

Patrocinadors:

Amics de la capital:

Mitjans patrocinadors:

Mitjans col·laboradors:


C/Sant Joan, 27 - Reus

977 010 200

[email protected]